У Чернівцях відкрили заклад дошкільної освіти «Зернятко»

26.08.2019 21:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

24 серпня виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Михайло Павлюк взяв участь у відкритті реконструйованого закладу дошкільної освіти № 54 «Зернятко» м. Чернівці.

Приміщення закладу тривалий час використовувалось не за призначенням. Рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 09.02.2016 року № 61/3 було передано з балансу департаменту житлово-комунального господарства міської ради будинковолодіння на баланс управлінню освіти міської ради на праві оперативного управління для відновлення під заклад дошкільної освіти.

Відкриття реконструйованого закладу дошкільної освіти комбінованого типу № 54 «Зернятко» дасть можливість 100 маленьким чернівчанам виховуватись в приміщеннях, в яких створено сучасний освітній простір та частково розвантажить групи в діючих закладах центральної частини міста.

Михйло Павлюк висловив вдячність будівельникам, усім майстрам, які перетворили для дітей такий прекрасний дім. 

«У цьому прекрасному, затишному закладі, в якому створено сучасний освітній простір будуть функціонувати 4 групи, 2 з яких різновікові з румунською мовою навчання, - сказав у виступі Михайло Павлюк. - Відкриття цього ДНЗ є хорошим прикладом інтернаціональної співпраці і підтвердження того, що Буковина - край толерантності і гармонійного поєднання культур. Заклад є унікальним, адже тут разом набиратимуться знань та досвіду 100 малюків різних національностей», - зазначив Михайло Павлюк.

Освітньо-виховні послуги  у закладі будуть забезпечувати 22 штатних працівника у складі 12 педагогів (директор, вихователь-методист, 8 вихователів, музичний керівник, інструктор з фізкультури, практичний психолог, керівник гуртка), а також лікар, медична сестра та 10 -обслуговуючий персонал.

В закладі обладнано музично-спортивний зал, 4 просторі групи,  навчальні кабінеті (практичного психолога, гурткової роботи), медичний кабінет, харчоблок, пральню. На території закладу облаштовано 4 ігрових майданчика з альтанками і сучасним ігровим обладнанням для рухової діяльності дітей та спортивний майданчик для проведення занять з фізичної культури та спортивно-масових заходів.

Кошторисна вартість об’єкта складає 15566,270 тис. грн, фактично використано12617,00 тис. грн в тому числі 1500,00 тис. грн з державного бюджету.

Для оснащення закладу обладнанням, меблями та різноманітними матеріалами управлінням освіти Чернівецької міської ради освоєно1958,3 тис. грн.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews