На Буковині напрацювали дорожню карту розвитку освіти

28.08.2019 19:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Михайло Павлюк взяв участь у щорічному регіональному форумі освітян Чернівецької області, що пройшов сьогодні в обласному центрі естетичного виховання «Юність Буковини».  

На форумі говорили про успіхи та проблеми, що є в освітній сфері, про плани на наступні роки.

Михайло Павлюк у своєму виступі зауважив, що з 1991 року, року відновлення нашої незалежності, важко згадати період, коли б не казали, що освіта – це не першочергово, що вчитель повинен мати чи не найбільшу повагу в суспільстві, і освітній процес, як і освіта є фундаментом творення модерної української нації.

Він зазначив, що за останні роки місцева влада разом з вчителями, активним громадянським суспільством змогла напрацювати певну дорожню карту розвитку освіти на Буковині і працювати над втіленням важливої освітньої реформи в області.

«Тож маємо успіхи і нова українська школа, як одна з найуспішніших реформ в Україні, має місце і в нас, в рідній, Чернівецькій області, - сказав Михайло Павлюк. - Маємо відкриті нові класи, маємо нове обладнання, маємо не просто розмову про інклюзію, а конкретні кроки, маємо доступність. Ми маємо нову українську школу, як повагу до вчителя, і мені приємно сказати, що за останні роки престиж праці вчителя все більше і більше оцінено.

Говоримо з вами і про зміни у вищій школі. Саме головне, що ми робимо все це разом, разом з колективом батьків, разом з професійною спільнотою – торуємо цей шлях, який повинно бути пройдено». 

Зупинився він і на проблемах. Зокрема, зауважив, що ніхто і подумати не міг, що збудовану декілька місяців тому спільно зі Сторожинецькою ОТГ красиву гімназію понищить град.

«Відрадно те, що ми спільно усунули ці негаразди і я вірю, що кожний освітній заклад, кожна школа, кожний дитячий садок будуть відкриті першого вересня. Це наша з вами відповідальність, це моя відповідальність, як виконавчої влади. Говорю це не тільки про Сторожинець, а й про 22 школу в місті Чернівці», - сказав в.о. голови облдержадміністрації.

Також він звернув увагу на планування цього і наступних років.

«Центральна влада дала чіткі меседжі для цього, тому ті плани, які зафіксовані і в державному фонді регіонального розвитку, і ті освітні субвенції, які були заплановані, вони обов’язково повинні бути профінансовані і дійти до кінцевої послуги, що була запланована разом з ОТГ, з освітньою вчительською спільною, разом з вами, як з батьками. Вірю, що у нас є багато важливих завдань і повстануть ті навчальні заклади про які ми з вами говорили, і де проводили наради і в Путилі, в Заставнівському районі, і в Глибоцькому - це те, що важливо для нашої Чернівецької області, це те що важливо для кожного буковинця - мати нормальні умови для реалізації освітнього процесу».

Насамкінець Михайло Павлюк подякував освітянам за нелегку працю, яку вони ведуть щодня.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews