Спортсменів Буковини привітали з Днем фізичної культури і спорту України

13.09.2019 22:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У суботу в Україні відзначатимуть День фізичної культури і спорту України.

Голова обласної державної адміністрації Ігор Богатирець привітав спортивну родину області та усіх причетних до сфери фізичної культури та спорту на Буковині з прийдешнім святом.

«Саме ви, спортсмени, вмієте вправно долати труднощі та досягати поставлених цілей та перемог. Наша область завжди славилася спортивними талантами та здобутками. Так,  за 8 місяців поточного року в області підготовлено 2 заслужених тренерів України, 2 заслужених майстрів спорту України, 1 майстер спорту України міжнародного класу, 26 майстрів спорту України, 75 кандидатів у майстри спорту України, 47 спортсменів I спортивного розряду. Успішно виступають в міжнародних змаганнях представники таких олімпійських видів спорту: стрільба з лука, легка атлетика, карате, бокс, вільна боротьба, велосипедний спорт, плавання, волейбол, баскетбол. З неолімпійських видів спорту в нас гарні високі здобутки з панкратіону, рукпашного бою, пауерліфтингу».

Він відзначив, що підтримка розвитку фізичної культури та спорту в нашому краї зростає: торік понад 80 млн. грн. виділено на згадані цілі, на сьогодні на галузь заплановано 106 млн. грн.

Також на урочистостях з нагоди свята вручили нагороди обласної виконавчої влади.

Почесні грамоти ОДА отримали:

Іван Собко - тренер-викладач з боксу комунального закладу "Чернівецька обласна школа вищої спортивної майстерності";

Петро Горюк - тренер-викладач обласної дитячо-юнацької спортивної школи "Авангард" з панкратіону;

Олександр Совєтов - спортсмена обласної дитячо-юнацької спортивної школи "Інваспорт";

Федір Блинду - директор Сокирянської дитячо-юнацької спортивної школи "Колос";

Ярослав Зорій - декан факультету фізичної культури та здоров'я людини ЧНУ імені Юрія Федьковича;

Людмила Бутковська - тренер-викладач з художньої гімнастики обласної дитячо-юнацької спортивної школи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Богдан Вітовський - керівник управління молоді та спорту облдержадміністрації - за вагомий внесок у розвиток фізичної культури та спорту на Буковині отримав почесну відзнаку ОДА "На славу Буковини".

 
За матеріалами ЧОДА
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews