На Буковині знайшли роботу майже 4 тисячі жителів сільської місцевості

19.09.2019 22:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За 8 місяців 2019 року послуги державної служби зайнятості отримали 12,6 тис. зареєстрованих безробітних, з них 63,4% (або майже 8 тис.) жителі сільської місцевості та 36,6% (або понад 4,6 тис. осіб) жителі міст.

За цей час, за сприяння обласної служби зайнятості знайшли роботу понад 7,2 тис.осіб, в тому числі майже 4 тис. осіб – сільські жителі.

«Для профілактики безробіття та пом’якшення дисбалансу на ринку праці служба зайнятості здійснює професійну орієнтацію громадян, професійне навчання, залучення до громадських та тимчасових робіт», - зазначає заступниця директора Чернівецького обласного центру зайнятості Жанна Труфіна.

За 8 місяців профорієнтаційними послугами було охоплено майже 12 тис. безробітних, зокрема 63,7% жителі сіл. Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня безробітних вимогам роботодавців, за направленням служби зайнятості професійне навчання проходили понад 1,8 тис. безробітних, з яких 1,3 тис. жителі сільської місцевості. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь понад 1,7 тис. осіб, з них - 66,8% жителі сіл.

Станом на 1 вересня 2019 року статус безробітного мали майже 6 тис. осіб, з них 64,1%  сільські жителі.

За матеріалами ЧОДА

 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews