У Чернівцях розглянуть перспективний план «без білих плям»

25.09.2019 08:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У стінах будинку з левами на Дні депутата відбулось обговорення оновленого перспективного плану розвитку громад Чернівецької області «без білих плям». 

Участь у обговоренні взяли керівництво обласної державної адміністрації, керівництво та депутати обласної ради, депутати Верховної Ради України, керівники районів та ОТГ, експерти.

Як зазначив у виступі в. о. голови ОДА Михайло Павлюк, згідно доручення Секретаріату Кабінету Міністрів України та листа першого заступника Мінрегіону В’ячеслава Негоди облдержадміністрація невідкладно розробила та запропонувала зміни до перспективного плану формування територій громад області, передбачивши охоплення ними 100% території з урахуванням міст обласного значення, Методики формування спроможних територіальних громад та подала їх на розгляд сесії обласної ради.

«Цей перспективний план згідно діючої процедури має бути виставлений на сайті облради й розглянутий депутатами, а у разі схвалення -  внесений на затвердження  Кабінету Міністрів України, - сказав Михайло Павлюк. - Облдержадміністрація, формуючи цей план, спиралася на принципи формування спроможний ОТГ, а також на два ключові моменти: перший– це воля громад, яка втілена в рішеннях сільських, селищних рад, або відсутність таких рішень. І другий – суворе дотримання законодавства у цій сфері та Методики формування спроможних територіальних громад. Ми готові до обговорення й  врахування пропозицій з боку громад, а головне рішень сільських рад».

Презентував доопрацьований перспективний план директор Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Віктор Подорожний. Він детально розкрив текстову та графічну частину перспективного плану, розповів про наявність рішень сільських рад та відповідних висновків по кожному району, по кожній громаді.

Депутатами та експертами було озвучено низку пропозицій до перспективного плану.

Нагадаємо, відповідно до діючого Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» перспективний план формування територій громад області охоплює всю територію області, схвалюється обласною радою за поданням відповідної обласної державної адміністрації та затверджується Кабміном.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews