Буковинцям до уваги: з 1 жовтня змінений порядок надання житлових субсидій

01.10.2019 20:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині станом на сьогодні понад 32 тис. субсидіантів отримують субсидію.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Віталій Савкін зазначив, що з 1 жовтня 2019 року Постановою № 807 від 14 серпня 2019 Кабінет Міністрів України удосконалив механізм надання житлових субсидій населенню у грошовій формі, який був запроваджений у березні поточного року.

«Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі. Громадянам, які одержували житлову субсидію у попередньому опалювальному періоді у грошовій безготівковій формі, а також громадянам, які одержували таку субсидію у грошовій готівковій формі і у них відсутня заборгованість, житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі», - зауважив Віталій Савкін.

Разом з тим, повторно повинні подати документи:

  • орендарі житла;
  • внутрішньо переміщені особи;
  • домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;
  • домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року;
  • сім’ї, які станом на жовтень 2019 року матимуть заборгованість за житлово-комунальні послуги понад 340 грн.

У переліку необхідних документів:

  • заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі за формою, встановленою Мінсоцполітики (з вказуванням номеру мобільного телефону);
  • декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формою, встановленою Мінсоцполітики;
  • копія договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності);
  • договір наймання (оренди) житла (у разі наявності).

Тим отримувачам субсидії, яким вона була перепризначена у травні на літній період, у жовтні на опалювальний сезон 2019-2020 років її розмір буде розрахований автоматично, якщо змін, про які потрібно повідомити у даних домогосподарствах не відбулося. Тому звертатися за призначенням субсидії, а також подавати для цього необхідні документи не потрібно.

«У жовтні за вересень ми перерахували розмір субсидії в автоматичному режимі 8 тисячам 608 громадянам. Відповідно, або кошти надходять на їх рахунки, або люди можуть їх зняти в грошовій формі», - зауважив Віталій Савкін.

Заяву, декларацію та необхідні документи для призначення субсидії громадяни подають до соціальної громади (інтегрована інформаційна система в ОТГ для надання адміністративних послуг соціального характеру, впроваджена Мінсоцполітики), ОТГ, ЦНАПу, управління соцзахисту.

Наразі до ПК «Соціальна громада» підключили управління соціального захисту населення Вижницької, Сокирянської та Новоселицької РДА та відповідно відділи соціального захисту населення Вижницької (6 старостинських округів), Сокирянської (1 старостинський округ) та Новоселицької (4 старостинських округів) міських рад.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews