На Буковині розпочався осінній призов на строкову військову службу

02.10.2019 07:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


З 1 жовтня, відповідно до Указу Президента №22/2019 почався осінній призов на строкову військову службу, який триватиме до кінця грудня.

Призову підлягають чоловіки, що є громадянами України віком від  20 до 27 років, які не мають права на відстрочку, або звільнення від служби. Юнаки віком від 18 до 19 років можуть проходити строкову службу за бажанням та за згодою батьків.

Нагадуємо: термін строкової служби у війську для призовників, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, за її наявності  – 12 місяців.

Згідно 15 статті Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» всі громадяни, які отримали повістку, зобов’язані прибути на призовні дільниці у зазначений в ній термін. У разі ж неотримання повісток хлопці призовного віку мають самостійно прийти до військкомату для уточнення облікових даних та проходження медогляду до 10 жовтня.

За ігнорування повістки, неявку у військкомат та ухилення від військової служби передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову.                          

Наголошуємо, що військовослужбовців строкової служби до виконання бойових завдань у районі проведення ООС не залучають. Про це інформує Чернівецький обласний військовий комісаріат.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews