Близько півтисячі молодих буковинців направлять на проходження служби у військові частини

04.10.2019 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Другого жовтня військовий комісар Чернівецького ОВК, полковник Віталій Чурай під час брифінгу повідомив про початок осіннього призову на строкову військову службу, який триватиме до кінця грудня.

420 юнаків з Буковини будуть направлені на проходження служби у військові частини Збройних сил, Нацгвардії, Державної прикордонної служби та Державної спеціальної служби транспорту.

Перша виряджання команд молодого поповнення відбудеться вже 8 жовтня.

Комісар наголосив на тому, що всі громадяни, які отримали повістку, зобов’язані прибути на призовні дільниці у зазначений в ній термін. У разі ж неотримання повісток, хлопці призовного віку мають самостійно прийти у військкомат для уточнення облікових даних та проходження медогляду у десятиденний термін з дня початку призову, тобто до 10 жовтня.

За неприбуття без поважних причин до призовних дільниць призовники несуть адміністративну відповідальність. За ухилення від призову та неприбуття на відправку передбачена кримінальна відповідальність.

Протягом 2019 року щодо ухилянтів порушили 33 кримінальні провадження. 16 з них вже притягнуто до кримінальної відповідальності, а саме до обмеження волі із умовним відбуванням. Понад 200 осіб — до адміністративної відповідальності.

Також комісар розповів, що станом на сьогодні понад 520 буковинців уклали контракт з ЗСУ, серед них 54 жінки. Пріоритетними військовими частинами залишаються розташовані в нашій області підрозділи Десантно-штурмових військ та   10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, а також Закарпатська 128 окрема гірсько-штурмова бригада. Поряд із гідним соціальним, медичним та матеріальним забезпеченням в цих військових частинах також вищим аніж в інших є і грошове, яке становить від 12 000 грн. для солдата першого місяця служби.

Навчальні збори резервістів протягом 2019 року пройшли близько 700 осіб, в тому числі майже 200 офіцерів запасу. Ще близько двохсот резервістів заплановано призвати протягом жовтня-листопада. Завдяки такому вишколу чоловіки здобувають готовність в разі потреби виконувати завдання в складі військових частин.

Комісар закликав чоловіків області з відповідальністю поставитись до виконання військового обов’язку та активніше брати участь в захисті та посиленні обороноздатності держави, чи то як строковик, чи контрактник, або ж резервіст. «Не лише військові, а всі громадяни не мають права забувати про те, що в нашій країні йде війна. Дехто вважає, що вона десь дуже далеко і його не стосується, а хтось заплатив за мир своєю кров’ю, або й життям», - сказав він.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецького ОВК.

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews