Архівні колекції Петера Деманта поповнили Чернівецький архів

07.10.2019 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Архівні колекції Державного архіву Чернівецької області поповнюються документами особового фонду Петера Деманта (Вернона Кресса).

За сприяння заступника голови обласної державної адміністрації Василя Гостюка проводиться робота з поповнення документами особового фонду Петера Деманта (літературний псевдонім Вернон Кресс) - письменника, колишнього в’язня ГУЛАГу, члена історико-просвітницького, благодійного та правозахисного товариства «Московський меморіал», жителя м. Чернівці існуючого архівного зібрання, яке зберігається в  Державному архіві Чернівецької області.

Документи, серед яких - рукописи книг Деманта, прижиттєві фото, записники, особисті листи та інші важливі матеріали – мають велику культурну, просвітницьку та історичну цінність для Чернівецької області.

Дані матеріали будуть опрацьовані, просистематизовані, описані та долучені до наявного архівного зібрання, яке перебуває на зберіганні в держархіві області.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews