У Чернівцях запровадять мобільні студентські квитки

20.10.2019 11:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У ЧНУ ім. Ю. Федьковича впроваджують новий формат студентського квитка. Мобільний документ з’явиться у студентів економічного факультету вишу.

Як розповів у коментарі «Шпальті» декан економічного факультету ЧНУ Руслан Білоскурський, такі студентські квитки отримають першокурсники. Над мобільним додатком уже працюють, тож нововведення впровадять найближчим часом.

«Поки що це експеримент. Була така ініціатива від одного банку, торік це реалізували з Львівською політехнікою, і є досить непогані відгуки. Це мобільний додаток, який дозволяє, по-перше, оцифрувати студентський квиток, щоб не носити завжди пластиковий із собою, а по-друге, прив’язати до нього багато корисних речей, починаючи від розкладу, закінчуючи можливістю спілкування з деканатом… Зараз усе на етапі впровадження, є деякі технічні нюанси, пов’язані з тим, що потрібно внести відповідні доповнення в Єдину державну базу з питань вищої освіти. Зараз працюємо зі студентами першого курсу й отримуємо їхнє погодження на обробку персональних даних. Усе має скоро запрацювати – залежить від технічної реалізації. Вже є відповідний наказ ректора і наказ Міністерства освіти і науки України», – розповів декан.

Чи з’являться такі студентські на інших факультетах ЧНУ, наразі невідомо.

«Наш факультет намагається всі інноваційні зручності впроваджувати першими у нас. Ми зацікавлені у тому, аби забезпечити якомога зручніші можливості нашим студентам», –додав Роман Білоскурський.

Мобільний студентський квиток буде існувати паралельно з пластиковим. Студенти без проблем зможуть скористатися ним у громадському транспорті, адже він легко скануватиметься з екранів ґаджетів.

Також цим студентським буде можливість купити квиток на поїздку у потязі, оплатити навчання чи гуртожиток. У мобільному додатку буде функція «керування повідомленнями для вишу», де будуть розміщені оголошення, розклад і всі зміни до нього.

Чого чекають у перспективі від мобільного студентського квитка?

  • Розклад викладачів. Квиток викладача.
  • Проведення акцій для користувачів додатка.
  • Освітній канал для студентів. Матеріали фінансової сфери у форматі жартів, невеликих історій. Чат із запитаннями економічного характеру.
  • Походження практики або подання заявки на роботу в банк.
  • Студентський чат.
  • Позначки про присутність на парі.

Джерело: shpalta.media

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews