Буковинці, котрі постраждали від торгівлі людьми, отримали одноразову фінансову допомогу

21.10.2019 07:16   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Жителі Чернівецької області, котрі постраждали від торгівлі людьми, отримали одноразову фінансову допомогу на суму понад 16 тис. грн.

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Сьогодні в Будинку з левами розпочалось засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

«Торгівля людьми є другий за прибутковістю вид злочинної діяльності і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом. На жаль, це явище існує і в Україні. Наша країна є країною походження (звідки вивозять постраждалих від торгівлі людьми), транзиту (через Україну везуть постраждалих в інші країни) та призначення (постраждалих експлуатують в Україні). За даними Міжнародної організації з міграції, за роки незалежності України від торгівлі людьми постраждали понад 230 тисяч осіб», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Василь Гостюк.

З 2012 по 01 жовтня цього року по Чернівецькій області встановлено 35 статусів особам, які постраждали від торгівлі людьми. Зокрема, у 2019 році по області встановлено 8 зазначених статусів.

«Усім громадянам, які отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, надається кваліфікована допомога відповідно до потреб постраждалої особи, а також одноразова матеріальна допомога.
Прикметно, що на сьогодні буковинці, котрі постраждали від торгівлі людьми, отримали одноразову фінансову допомогу на суму понад 16 тис. грн», - наголосив посадовець.

Під час заходу також звернули увагу на проблему насильства.

У нашому регіоні система реагування на випадки насильства представлена цілою низкою суспільних інститутів, що задіяні в процесі запобігання насильству, надання всебічної допомоги постраждалим. Зокрема, в області створено 10 мобільних бригад соціально – психологічної допомоги жертвам домашнього насильства і насильства за ознакою статі при:

  • Заставнівському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • Кіцманському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • відділенні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Хотинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг);
  • Чернівецькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • виконавчих комітетах ОТГ: Вижницької, Недобоївської, Новодністровської, Кострижівської, Чудейської та Сторожинецької.

Серед результатів роботи Мобільних бригад Чернівецького міського, Заставнівського районного центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (далі - СССДМ) та відділення СССДМ Хотинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) - 35 виїздів, фахівці відвідали 111 сімей (128 дітей), склали ​​​​​​​104 акти оцінок потреб сімей та 7 актів стосовно відсутності за місцем проживання осіб.

Також члени сімей отримали психологічну допомогу. Окремих клієнтів, за потреби, перенаправлено до центрів безкоштовної правової допомоги для отримання юридичних консультацій.

Постраждалих осіб ознайомлено з їх правами та можливістю застосування до кривдника термінового заборонного та обмежувального приписів.

Василь Гостюк запевнив присутніх, що обласна державна адміністрація і надалі забезпечуватиме дотримання прав людини на Буковині і закликав до подальшої співпраці органи місцевого самоврядування, підрозділи органів Національної поліції, соціальні служби, служби у справах дітей, громадські організації, медичні, навчальні установи.

По закінченню Координаційної ради поблизу Будинку з левами відбулась акція за участі держслужбовців, представників громадських об'єднань, соціальних служб, служб у справах дітей з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

За матеріалами ЧОДА
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews