Чернівецька область змагатиметься за можливість побудувати центр професійної досконалості

27.10.2019 19:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Визначили 7 областей, які  змагатимуться за можливість побудувати сучасний центр професійної досконалості в межах проєкту «EU4SKILLS».

Чернівецька, Львівська, Вінницька, Запорізька, Миколаївська, Полтавська та Рівненська області змагатимуться за 20 млн. євро, які будуть спрямовані в 4 з цих регіонів для будівництва по 1 центру професійної досконалості. Про це розповіла Міністр освіти та науки України Ганна Новосад сьогодні, 25 жовтня 2019 року, на відкритті конференції  «Туринський процес 2018-2020».

У кожній з обраних пілотних областей на можливість стати центром професійної досконалості претендує по 3 заклади професійної освіти. Від Чернівецької області — Вище професійне училище № 24 м. Заставна, Чернівецьке вище професійне училище радіоелектроніки, Професійно-технічне училище № 8 м. Чернівці.

Довідково: Для модернізації системи підготовки кваліфікованих кадрів 17 грудня 2018 року було підписано Угоду між Україною та Європейською Комісією про фінансування Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України». Загальний обсяг фінансування — 58 млн євро. Це кошти на модернізацію інфраструктури, закупівлю обладнання, створення центрів професійної досконалості, навчання майстрів та вчителів, розроблення нових освітніх стандартів тощо.

Більше на сайті МОН:  https://mon.gov.ua/ua/news/ganna-novosad-viznacheno-7-oblastej-sho-zmagatimutsya-za-mozhlivist-pobuduvati-suchasnij-centr-profesijnoyi-doskonalosti-v-mezhah-proyektu-eu4skills 

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews