Віруючі буковинці проходитимуть альтернативну замість строкової військової служби

27.10.2019 23:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби та має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Не підлягають направленню на альтернативну службу громадяни, які відповідно до законодавства звільнені від призову на строкову військову службу або яким надано відстрочку (на термін дії відстрочки).

Право на таку службу мають громадяни, виконання військового обов’язку яких суперечить їхнім релігійним переконанням і якщо вони належать до чинних відповідно до законодавства релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Строк альтернативної служби у півтора раза перевищує строк військової служби та становить 27 місяців, а для осіб, які мають ступінь вищої освіти – 18 місяців. Місцем проходження служби є підприємства державної або комунальної форми власності, діяльність яких у першу чергу пов’язана із соціальним захистом населення, охороною здоровʼя, захистом довкілля, будівництвом та житлово-комунальним господарством.

Порядок направлення та проходження альтернативної служби регулюється Законами України «Про альтернативну (невійськову) службу» від 12.12.1991 року  № 1975-ХІІ та постановою Кабінету Міністрів України від 10.11.1999 року № 2066 «Про затвердження нормативно-правових актів щодо застосування Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу».

Для розв'язання питання про направлення на альтернативну службу необхідно, після взяття на військовий облік, але не пізніше ніж за два календарні місяці до початку встановленого законодавством періоду призову на строкову військову службу особисто з письмовою заявою звернутися за місцем реєстрації до районних робочих груп (комісій) з питань альтернативної (невійськової) служби або Робочої групи з питань альтернативної (невійськової) служби Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації за адресою: вул. Головна, 245, каб. 32, м. Чернівці, тел. (0372) 4-58-01.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews