Офіцери запасу з Буковини служитимуть у військових частинах по всій Україні

28.10.2019 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

15 чоловіків та одна жінка вибули до вищих військових навчальних закладів щоб  відновити військові навички та згодом приступити до виконання обов’язків на визначених посадах у військових частинах.

Офіцери запасу з Буковини, які свого часу закінчили військову кафедру, але не проходили військової служби, протягом 18 місяців служитимуть у військових частинах по всій території України.

Начальник відділу офіцерів запасу і кадру Чернівецького ОВК підполковник Вадим Бризицький відзначив, що відбір кандидатів, який тривав кілька місяців, був проведений якісно, як і попередній, навесні. «Офіцери, яких призвали, проявили себе патріотами, не зрадили присязі та у потрібний час прибули до військкоматів щоб відслужити, — зазначив він, — За це їм дякуємо і бажаємо легкої служби».

21 річний Дмитро зі Сторожинеччини розповідає, що був готовий до призову, обираючи  військову кафедру, та вважав це лише справою часу. Його дівчина Юлія, зізнається, що попри сум, поважає такий вчинок. «Ми громадяни своєї країни та повинні виконувати обов’язок,- каже вона, —  Нам потрібно підтримувати як один одного так і свою країну».

Дмитро вбачає у майбутній службі початок кар’єрного зросту — за півтора року планує укласти контракт та проходити службу у військовій частині неподалік дому. Як за всіма офіційно працюючими офіцерами, за Дмитром протягом 18 місяців зберігатиметься цивільна посада та середньомісячна зарплата.

Офіцери отримуватимуть грошове забезпечення в середньому 15000 грн. залежно від посади та звання. Їм гарантоване соціальне забезпечення та пільги, такі ж як для кадрових офіцерів.

Особливість служби офіцерів за призовом полягає в тому, що жоден з них не виконуватиме завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Вони проходитимуть службу переважно в тилових військових частинах, складах, арсеналах тощо виключно в пунктах постійної дислокації.

Також для офіцерів запасу є можливість проходити службу у військових комісаріатах області. Щодо отримання інформації про вакантні посади звертайтеся за адресою: м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32, або до військкоматів за місцем перебування на військовому обліку. Телефонуйте: 0509480349, (0372) 52 43 49.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews