Діти учасників АТО з Буковини відпочили в Латвії

29.10.2019 06:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

28 жовтня до Чернівців з відпочинку в Латвії повернулася група дітей з Чернівецької області (6 осіб), які перебували на латвійській землі у період з 21 по 27 жовтня 2019 р. на запрошення Смілтенського самоуправління.

Зустріли дітей заступник голови облдержадміністрації Василь Гостюк, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Віталій Савкін та керівник Чернівецького обласного благодійного фонду «ХЕСЕД-ШУШАНА» Ілля Хоч.

Під час відпочинку в Латвії діти відвідали з екскурсіями латвійські міста, а також низку культурно-історичних об’єктів, музеїв, взяли участь у майстер-класах, гуртках, спортивних змаганнях тощо.

Відпочинок в Латвії українських дітей, батьки яких загинули або були поранені у боях проти сепаратистів та підрозділів російських збройних сил в зоні бойових дій ООС/АТО, є результатом спільної роботи Посольства України, «групи дружби» Саейма Латвійської Республіки з Україною на чолі із її Головою А.Адамовичсом та ексдепутатом Саейму А.Межулісом, самоуправління мм. Мадона та Смілтене.

Організацією візиту займалася Чернівецька ОДА в особі Депатаменту соціального захисту населення за рахунок коштів обласної програми.

Перебуваючи у дружній до України Латвії, юні буковинці зустрілися з Послом України Олександром Міщенком. Під час зустрічі з дітьми у своїх виступах український дипломат наголосив на важливості підтримки України Латвією, зокрема у контексті проведення таких рекреаційних поїздок для дітей та реабілітації в Латвії поранених українських військовослужбовців.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews