«Архітектурне диво Чернівців» презентували Тамара Марусик та Ірина Коротун

31.10.2019 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Презентація книги Тамари Марусик та Ірини Коротун «Архітектурне диво Чернівців» відбулась в Чернівецькому національному університеті.

Книга присвячена історії та особливостям будівництва й збереження Резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Також авторки приділили багато уваги  діяльності Євгена Гакмана і Йозефа Главки. Зі сторінок книги можна довідатись про ідею номінування та про нелегкий шлях включення архітектурного комплексу до Списку об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

«Я не знаю вагомішої події в ХХІ столітті в Чернівцях, ніж внесення Резиденції Митрополитів Буковини і Далмації до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Цим питанням займалось багато людей, але рушійною силою, своєрідним  локомотивом були, безперечно,Тамара Марусик і Ірина Коротун.

Сьогодні нам представлене ще одне унікальне видання «Архітектурне диво Чернівців», вагома праця, фундаментальний труд. Впевнений, що книга ще не раз буде перевидаватись, бо вона дуже цікава, змістовна. Є багато видань про наш університет, але нова  книга відкриває нові сторінки в його історії, більшість документів друкуються вперше. Від імені чернівчан щиро дякую вам за  цю роботу і бажаю нових творчих успіхів», – сказав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук.

Книга видана в рамках міської програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського.

За матеріалами: http://chernivtsy.eu 

null
 

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews