Наталія Чернівецька

Наталія Чернівецька

журналіст, редактор, теле-радіоведуча

Масову імунізацію студентів проведуть у Чернівцях

04.11.2019 07:13   Джерело: acc.cv.ua
Автор : Наталія Чернівецька

популярне


У вишах Буковини збирають інформацію про кількість невакцинованих. Тим часом, у ЧНУ триває спалах кору. Там зареєстровано 11 випадків захворювання серед студентів п’яти факультетів університету.

Про це розповів у програмі "Суть Речей" на "Радіо 10" Юрій Падурару, лікар-епідеміолог, заввідділення ДУ "Чернівецький обласний лабораторний центр" МОЗ України. 

«Своєчасне проведення протиепідемічних заходів у вигляді вакцинації найближчих контактних осіб на даний час зупинило поширення інфекції. Зараз ми проводимо з керівництвом вишу активну роботу щодо визначення тих студентів, які не щеплені проти кору для того, щоб організувати масову імунізацію відповідно до тих списків, які складуть медики та керівництво навчальних закладів", - повідомив Юрій Падурару. 

Як розповіла Марія Поліщук, заступниця директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА, Департамент отримує державні вакцини за державною програмою. 

«Буквально два дні назад на поліклініки міста для щеплення студентів було видано 1000 доз вакцини проти кору і 1000 доз вакцини проти дифтерії АДП-М. На штабі було прийнято рішення, що всі поліклініки міста будуть надавати студентам допомогу у проведенні профілактичних щеплень. І немає значення звідки студент приїхав. Лише медуніверситет подав заявку на щеплення близько 1000 студентів», - зазначила Марія Поліщук. 

За словами санепідеміологів, іноді є необхідність розгортати додаткові пункти щеплення.  Спалах кору триває у Чернівецькій області третій рік поспіль. 

«Цьогоріч лише через реанімацію обласної дитячої лікарні пройшли 25 дітей, які мали дуже важкий перебіг кору і насправді їхній стан був між життям і не життям. Це вартувало колосальних зусиль інфекціоністам, реаніматологам для того, щоб ці діти залишися жити, у випадку з дифтерією, якщо це станеться, буде важче, бо вона протікає складніше і дає серйозніші ускладнення», - застерігає Марія Поліщук. 

За словами медиків, для того, щоб "вигнати з країни" таку важку інфекційну хворобу як кір, щепленими мають бути 96-97 відсотків населення.

За матеріалами https://acc.cv.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: acc.cv.ua