Під час пожежі багатоповерхівки у Чернівцях рятувальники евакуйовували людей

06.11.2019 12:30   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

5 листопада  на лінію 101 надійшло повідомлення від мешканців будинку на вул. Руській у місті Чернівці, що у під’їзді на першому поверсі дев’ятиповерхівки виникла пожежа в електророзподільчому щиті.

Внаслідок цього у під’їзді з 1-го по 9 поверх утворилося щільне задимлення, через що мешканці квартир не могли самостійно вийти із приміщення. Рятувальники 2 державної пожежно-рятувальної частини, що прибули на виклик, одягнули спеціальні апарати захисту органів дихання та зору. У такому спецобладнанні вогнеборці провели евакуацію шістьох мешканців будинку.

Ще чотирьох жителів квартир з 5-го, 6-го та 7-го поверхів працівники Служби порятунку врятували, допомігши людям вийти із задимленого під’їзду в безпечне місце. Внаслідок пожежі травмувалося троє чернівчан, серед яких одна дитина, 2015 року народження.

Їх із ознаками отруєння продуктами горіння госпіталізували до Чернівецької обласної клінічної лікарні та міської дитячої лікарні. Переконавшись, що всі мешканці будинку в безпеці, рятувальники ліквідували пожежу. У результаті було знищено електролічильники та електричну проводку в під’їзді, закопчено стіни. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі.

Також у селі Чагор Глибоцького району вогнеборці ліквідували пожежу в автомобілі «Мерседес Бенц»,  а у селі Черешенька Вижницького району – загоряння сухої трави на відкритій території.

Окрім цього, вночі 6 листопада до Служби порятунку надійшло повідомлення про загорання внаслідок ДТП автомобіля «Опель Астра» у селі Вашківці Сокирянського району. Ця пожежа самоліквідувалася до прибуття рятувальників. В салоні автомобіля було виявлено фрагменти тіла людини.

Особа водія та обставини події з’ясовують відповідні служби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews