У сусідньому з Чернівцями Тернополі ферма криптовалюти крала електроенергію в Укрзалізниці (ФОТО, ВІДЕО)

15.11.2019 22:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У приміщенні майстерні, яка знаходиться в Тернополі, виявлено ферму криптовалюти, що працювала на електроенергії компанії. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.
null

 
«Під час огляду приміщення виявлено та вилучено шістнадцять металевих конструкцій із відеоадаптерами, платами та системними накопичувачами, - розповіла старший слідчий Тернопільського відділу  поліції Мар’яна Крупа. – З допомогою даного обладнання, яке було під‘єднано до електромереж Укрзалізниці, здійснювалося видобування криптовалюти. На даний час встановлюється сума завданих збитків".
null
 
За попередньою інформацією, до організації майнінгової ферми причетні посадові особи одного зі структурних підрозділів акціонерного товариства «Українська залізниця» в місті Тернополі.
null
 
Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано частиною 2 статті 188-1 ККУ - викрадення електричної енергії шляхом її самовільного використання, що завдало збитків у великих розмірах. Санкція статті передбачає позбавлення волі від до трьох років.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews