Чи задоволені батьки чернівецьких учнів харчуванням у школах?

19.11.2019 11:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Міське управління освіти  опитало чернівчан, чиї діти навчаються у початковій школі.

43% опитаних батьків висловилися за те, щоб міський бюджет оплачував 100% вартість сніданків для всіх школярів 1-4 класів.  Про це повідомляє прес-центр міської ради.
 
Лише 5% батьків вважають, що  сніданок у школі для молодших школярів взагалі не потрібен.
 
36%  опитаних батьків  вважають, що з міського  бюджету варто оплачувати 50% вартості повноцінного сніданку учнів 1-4 класів, а решту  можуть доплачувати батьки.
 
24% опитаних висловилися за те, щоб сніданки  в 1-4 класах  з міського бюджету оплачувалися лише для  дітей пільгової категорії, а решта дітей їх може оплачували за кошти батьків.
 
Батьки готові у середньому оплачувати за шкільний  сніданок 16 гривень, обід – 32 гривні. 73%  батьків  підтримують впровадження у шкільне меню страв із рецептурного збірника  Євгена  Клопотенка (без трансжирів, менше солі, олії, більше  овочів та спецій, цікавих комбінацій продуктів, які  використовують у кулінарних традиціях різних народів),  77% вважають, що у шкільних їдальнях варто розвивати практику «шведського столу», коли дитина самостійно має можливість обирати страву за смаком із кількох пропозицій.
 
 Майже третина батьків не завжди задоволені якістю  шкільних обідів та сніданків. Зокрема, їх не задовольняє  малий вибір страв у меню (25%),  висока ціна обіду (21%),  асортимент продуктів (18%), відсутність фруктів (14%),  малі порції (11%),  зовнішній вигляд страви (7%).
 
Питання  вартості харчування для учнів  шкіл у 2020 році 19 листопада розглядатиме виконавчий комітет міської ради.

Джерело: "Чернівецький промінь"

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews