На Буковині навчали соцпрацівників ОТГ

21.11.2019 08:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

20 листопада 2019 року Чернівецьке регіональне відділення Асоціації міст України спільно з Чернівецьким обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели навчальний семінар-тренінг для соціальних працівників об’єднаних територіальних громад «Здійснення соціальної роботи в громаді, надання соціальних послуг різним категоріям клієнтів».

 Захід відбувся в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізовує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Мета навчального семінару - вдосконалення форм та методів соціальної роботи з різними категоріями населення, покращення надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах, раннього виявлення таких сімей, надання їм підтримки та якісних соціальних послуг.

Практичний психолог І категорії Чернівецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мирослава Ткачук ознайомила учасників семінару із нормативною базою. Мирослава Ткачук надала роз’яснення щодо проведення оцінки потреб дитини та її сім’ї, (особи), відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України  від 13.07.2018 № 1005  «Про затвердження форм обліку соціальної роботи з сім’ями/особами, які перебувають у складних життєвих обставинах».

Під час виконання інтерактивних вправ учасники семінару обговорили питання щодо ведення випадку, як технології соціальної роботи, алгоритм здійснення оцінки потреб, як основного документу для прийняття рішень стосовно подальшої роботи із сім’єю, важливості застосування міждисциплінарного підходу під час ведення випадку для задоволення потреб клієнтів.

Всього у заході взяли участь 15 осіб.

 
За матеріалами ЧОДА
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews