Чотирьом суб’єктам господарювання Буковини компексують витрати

26.11.2019 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання регіональної комісії з розгляду заяв та документів суб’єктів господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством, а також розв'язання інших питань щодо надання їм фінансової підтримки.

Згідно з бюджетною програмою 2801350 «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладання молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними», суб’єкти господарювання у 2019 році можуть отримати відшкодування до 80% вартості придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю.

Відповідно до пункту 5 Порядку використання коштів, передбачених нормативно-правовими актами, 4 суб’єкти господарювання Чернівецької області (СВК «ім. О.Кобилянської» Новоселицького району, ТОВ «ГОЛД РОМІ» Хотинського району, ТОВ «РОСТ-Р» Сокирянського району та ФГ «ГАУКА» Новоселицького району) звернулись до регіональної комісії з клопотанням щодо надання їм у 2019 році компенсації витрат із державного бюджету, пов’язаних із придбанням садивного матеріалу горіхоплідних (фундуку) і плодових (яблуні та груші) культур.

Попередньо на виконання доручення заступника голови обласної державної адміністрації – голови регіональної комісії Ігоря Богатирця  від 18 листопада 2019 року № 81-Б, уповноважені представники регіональної комісії виїжджали у згадані господарства для підтвердження факту придбання саджанців горіхоплідних і плодових культур та посадки саду, а також аналізу документів.

Сьогодні на засіданні регіональної комісії розглянули документи, подані господарствами, для компенсації їм витрат за придбання 133017 шт. саджанців всього на суму 7371,78 тис. грн. (виходячи із нормативу витрат їх вартості – 80%).

Регіональна комісія прийняла рішення підтримати звернень зазначених суб’єктів господарювання та відповідно до норм чинного законодавства затвердити висновки за результатами проведення виїзних перевірок та аналізу отриманих документів,  акти про фактичний обсяг виконаних робіт, зведені відомості про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації у садівництві.

Підготовлений пакет документів, у визначений Постановою строк, буде направлений в Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України для розгляду та затвердження суми компенсації.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews