У Вернісажі презентували унікальний альбом «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» (Фото)

27.11.2019 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У центрі культури «Вернісаж» відбулась  презентація  репринтного видання  унікального альбому  «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Еріха Кольбенгаєра.

Альбом «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» вийшов 1912 року у Відні.

До книги ввійшли узори домашніх вишивок українців та румунів Північної і Південної Буковини, надруковані на окремих  аркушах. На кожному з них подано кольорові орнаменти, притаманні тій чи тій громаді  різних регіонів краю. Зроблено анотації українською, румунською та німецькою мовами.

Перше репринтне видання  унікального альбому  зроблено з оригінального  стародруку  родини  Одарки Кучерявої.  На одній з сесій Чернівецької міської ради було виділено кошти на перевидання даної книги.

В 2017 році відбулась виставка міжнародного мистецького проєкту  «Вишиті сторінки альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Е.Кольбенгаєра», присвячений    105-й річниці  виходу в світ унікального альбому. 109  майстрів вишивки  відтворили  стародавні  узори і вишивальні техніки на  75  полотнах .  Проєкт зареєстровано в Книзі Рекордів України в  категорії «Мистецтво. Розміри. Вперше.» як «Найбільший вишитий літопис  традиційного орнаментального мистецтва  Буковини».  

Під час презентації Чернівецький міський голова Олексій Каспрук нагородив Почесними відзнаками Чернівецької міської ради, Подяками Чернівецького міського голови та цінними подарунками учасників видання альбому: Одарку Кучеряву, голову громадської організації «Вишиваний дивотвір», Людмилу Черняк, директорку видавництва «Буковина», Василя Глібку, директора друкарні «АНТ-ЛТД», Марію Нікірсу, дослідницю історії міста Чернівців, Ольгу Овсієнко, дизайнеру рукодільної мережі «Санта», Сергія Лазаревича, технолога друкарні «АНТ-ЛТД», Любов Алєксєєву, начальника виробничого відділу друкарні «АНТ-ЛТД» та Сергія Деркача, фотографа.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews