В якому стані реконструкція Чернівецького обласного перинатального центру?

28.11.2019 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Серед пріоритетних завдань нового керівника області, що були озвучені під час його представлення — завершення будівництва перинатального центру.

Сьогодні голова облдержадміністрації Сергій Осачук відвідав цей вкрай важливий медичний об’єкт та ознайомився з ходом будівельних робіт.

«Серед пріоритетних завдань, які стоять перед головою ОДА є ті, які вже давно сформувала громада, які ми чуємо з боку експертного середовища. Одним із них є — добудова та запуск перинатального центру в Чернівецькій області. Це обіцянка багатьох чиновників, і в тому числі, моє зобов’язання», - зазначив голова облдержажміністрації.

Довідково.

Відповідно до національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» в 2012 році розпочато підготовку медичного та технологічного обґрунтування стосовно створення закладу третинного рівня надання медичної допомоги вагітним, роділлям та багатодітним.

Протягом 2013-2015 років на об’єкті освоєно 42,5 млн. гривень, в тому числі вартість придбаного медичного обладнання 23,6 млн. гривень.

Варто зазначити, що протягом 2014-2016 років фінансування робіт з державного бюджету не проводилось.

Відновлення фінансування з державного бюджету дало можливість виконати основні будівельно-мотажні роботи в 2017-2018 роках. Освоєно коштів в загальній сумі 73,6 млн. гривень.

В 2019 році станом на 22 листопада освоєно 16 694,945 тис. гривень.

Будівельна готовність об’єкту становить 85%.

 
За матеріалами ЧОДА
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews