У Чернівцях відбувся ярмарок вакансій для людей з особливими потребами

29.11.2019 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

27 листопада в Чернівецькій міській філії обласного центру зайнятості відбувся ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю. 17 роботодавців міста пропонували понад 105 вільних робочих місць зазначеній категорії громадян.

«Впродовж січня – жовтня 2019 року соціальними послугами обласної служби зайнятості скористалися 866 людей з особливими потребам, з них 723 особи мали статус безробітного. Працевлаштовані 144 такі особи, з них двоє отримали одноразову виплату допомоги на випадок безробіття і започаткували власну справу за сприяння служби зайнятості.

Семеро громадян з інвалідністю працевлаштовані на нові робочі місця, за які роботодавцю щомісяця компенсують фактичні витрати у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття», - інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

На нинішньому ярмарку вакансій роботодавці міста презентували вільні посади у галузях промислового виробництва, торгівлі, комунального господарства міста, залізниці, соціального захисту тощо. Є робота для некваліфікованих працівників, водночас є і вільні керівні посади. На двох підприємствах міста є вакансії менеджера-управителя з зарплатнею 8000 грн, електромонтажникам-схемникам роботодавець пропонує - 10800 грн, також серед пропозицій є робота для інженерів (заробітна плата - 7785 грн та 9480 грн). Потребують працівників Чернівецьке виробниче підприємство «Черемош» українського товариства глухих (27 вакансій для операторів плетільного устаткування, в’язальників текстильно-галантерейних виробів, швачок) та Чернівецьке учбово-виробниче об’єднання українського товариства сліпих (2 вакансії – картонажник).

Відповідно до чинного законодавства роботодавці при працевлаштуванні повинні врахувати потреби та можливості людей з інвалідністю, рекомендації медико-соціальної експертної комісії і  створити відповідні умови праці.

Під час ярмарку вакансій фахівці служби зайнятості індивідуально інформували відвідувачів про усі вакансії для осіб з інвалідністю на ринку праці міста та консультували з правових питань.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews