У Чернівцях відбудеться VIII Міжнародний конкурс «Сурми Буковини»

30.11.2019 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З 2 до 6 грудня в місті Чернівці відбудеться VIII Міжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини». Цей конкурс розпочав свою творчу біографію у 2000 році як регіональний, згодом став Всеукраїнським, а з 2004 року отримав статус Міжнародного.

Відкриття конкурсу відбудеться 2 грудня о 15.00  в залі Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка.

Засновники конкурсу – управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, учбово-методичний центр культури Буковини. Конкурс проводиться у партнерстві з Чернівецькою обласною філармонією ім. Д. Гнатюка на базі Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С. Воробкевича та музичних шкіл №1, 2, 4 міста Чернівці. За роки існування конкурсу свою майстерність на ньому продемонстрували чимало юних музикантів, більшість з яких стали вже відомими виконавцями, підтвердивши високий рівень підготовки, а «Сурми Буковини» здобули авторитет об’єктивного та справедливого творчого змагання.

У цьогорічному конкурсі демонструватимуть свої творчі здобутки 116 учасників з Білорусі, Угорщини, Молдови, а також учасники з 9 областей України. Буковину в трьох вікових категоріях представлятимуть 28 виконавців.

Оцінюватиме учасників журі, до складу якого увійшли відомі музиканти, педагоги та виконавці. Серед яких - заслужений діяч мистецтв України, професор Роман Вовк,заслужений артист України, професор Роман Наконечний, заслужений діяч мистецтв Республіки Білорусь Володимир Скороходов, заслужений діяч мистецтв України, професор Гаррій Абаджян, заслужений діяч мистецтв України, професор ЛевЗакопець

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews