На буковинському пункті пропуску «Мамалига» інспектор митниого контролю систематично вимагав хабарі

01.12.2019 21:10   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці затримали посадовця під час отримання 1600 гривень хабара.

Співробітники спецпідрозділу «К» Управління СБУ в Чернівецькій області встановили, що інспектор відділу митного оформлення міжнародного пункту пропуску «Мамалига» Чернівецької митниці ДФС систематично вимагав хабарі від громадян.
 
Про це повідомляє пресслужба УСБУ в Чернівецькій області.
 
За хабар посадовець обіцяв сприяти їм у безперешкодному переміщенні товарів через державний кордон з Молдови до України в зоні митного контролю та не вживати заходів реагування на виявлені порушення.
 
У межах відкритого кримінального провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України протягом жовтня-листопада оперативники спецслужби задокументували три факти таких протиправних дій. Затримали зловмисника «на гарячому» під час отримання чергової суми в розмірі тисяча шістсот гривень.
 
Наразі тривають невідкладні слідчі дії, за результатами яких буде вирішено питання повідомлення зловмиснику про підозру та обрання міри запобіжного заходу, а також виявлення інших осіб, причетних до протиправної схеми. 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews