На Буковині припинили незаконний видобуток копалин на річці Прут

02.12.2019 09:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За добу порушники вивозили з кар’єру до 60 вантажівок з копалинами.

Представники приватної будівельної компанії організували незаконний видобуток піску та піщано-гравійної суміші у стихійному кар’єрі неподалік річки Прут у Новоселицькому районі. Жодних спеціальних дозволів та ліцензій на користування надрами ділки не мали. Нелегально видобуті пісок та піщано-гравійну суміш підрядники планували використати, під час будівництва за бюджетні гроші об’єктів соціальної сфери.
null
 
За добу фігуранти справи вивозили з кар’єру до 60 вантажівок з копалинами. За попередніми оцінками, вартість завданих державі збитків становить майже дев’яносто мільйонів гривень. Незаконний промисел поруч з руслом річки не лише завдавав шкоди навколишньому природньому середовищу, а й створював загрозу життю і здоров’ю людей.
null

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, правоохоронці вилучили спецтехніку та вантажні автомобілі, які були задіяні під час нелегальних робіт.Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності. 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews