Суб’єктам господарювання на Буковині допомагатимуть фінансово

07.12.2019 19:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У п'ятницю, шостого грудня, заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець провів чергове засідання регіональної комісії з розгляду заяв та документів суб’єктів господарювання, які займаються виноградарством, садівництвом і хмелярством, та вирішенням інших питань надання їм фінансової підтримки.

Згідно з бюджетною програмою 2801350 «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладання молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними», суб’єкти господарювання у 2019 році можуть отримати відшкодування до 80% вартості придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, винограду та хмелю.

ФГ «Кевіс Україна» Сторожинецького району звернулось до регіональної комісії з клопотанням щодо надання у поточному році компенсації витрат із державного бюджету, пов’язаних із придбанням садивного матеріалу горіха грецького.

Попередньо, уповноважені представники регіональної комісії виїхали до даного господарства для підтвердження факту придбання саджанців горіха грецького і посадки саду в селі Нижні Синівці Глибоцького району, та аналізу документів.

Під час засідання члени комісії розглянули документи ФГ «Кевіс Україна», подані для надання компенсації витрат за придбання 574 шт. саджанців горіха грецького всього на суму 200,9 тис. грн. (або це 160,72 тис. грн., виходячи із нормативу витрат їх вартості (80%). За результатами перевірки та аналізу поданих матеріалів прийняли рішення підтримати звернення даного господарства та затвердили висновок, складений за результатами проведення виїзної перевірки та аналізу документів; акт про фактичний обсяг виконаних робіт; зведену відомість про фактичні витрати та попередні обсяги компенсації у садівництві.

Зазначений пакет документів погоджено головою регіональної комісії та у визначений Постановою (зі змінами) строк направлять до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України для розгляду та затвердження суми компенсації.

У поточному році це вже п’яте звернення суб’єктів господарювання Чернівецької області до регіональної комісії, які згідно з бюджетною програмою претендують в 2019 році на отримання компенсації витрат (до 80% вартості) за придбання садивного матеріалу горіхоплідних та плодових культур.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews