Скарбниці Буковини отримали понад 120 мільйонів гривень від ліцензованих товарів

16.12.2019 22:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Буковині власниками ліцензій на виробництво, оптової та роздрібної торгівлі спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольними напоями та тютюновими виробами наразі є 2666 платників акцизного податку, яким станом на 01.12.2019 року, видані 4615 ліцензій.

Про це повідомили у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області

За січень-листопад 2019 року від продажу лікеро-горілчаних та тютюнових виробів місцеві бюджети поповнились на 120,6 мільйона гривень. Бюджети місцевих громад коштом акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів  отримали 107,3 мільйона гривень, що склало 112% доведеного індикативного показника, а це додаткових 11,5 мільйонів гривень. Всі територіальні управління виконали доведені індикативні показники.

Найбільшу суму роздрібного акцизу до місцевих бюджетів очікувано залучено від платників м. Чернівці – 80,7 мільйона гривень.

Надходження від плати за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за одинадцять місяців склали 13,3 мільйона гривень, що на 0,5 мільйонів гривень більше доведеного планового показника.

Разом із тим,  за 11 місяців 2019 року у зв’язку з відсутністю чергового квартального платежу призупинено дію 126 ліцензій у тому числі : на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 83,  на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 30.

Нагадаємо, що згідно з Податковим кодексом України суб’єкти підприємницької діяльності, незалежно від форми власності, можуть провадити роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами у разі наявності відповідної ліцензії.
Ліцензію можна отримати, звернувшись до Центру обслуговування платників з відповідною заявою та необхідними документами за місцем провадження суб’єктом господарської діяльності. А відповідальним споживачам не буде зайвим перевірити наявність ліцензії в місці реалізації підакцизної продукції та марку акцизного податку на кожній одиниці товару.

За матеріалами ДПС Буковини
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews