«Вікі любить пам’ятки» – дві світлини із Чернівецької області серед найкращих десяти!

19.12.2019 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У 2019 році учасники української частини щорічного міжнародного конкурсу фотографій об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки» подали майже 32 тисячі світлин 11 тисяч пам’яток культури України.

Участь у конкурсі взяли понад 330 авторів. Цього року Україна — перша у світі із 48 країн-учасниць за кількістю завантажених фото!

У спеціальній номінації «Єврейська спадщина» взяли участь понад 60 конкурсантів, що завантажили близько 1200 світлин більше ніж 350 об’єктів, у дебютній спецномінації «Млини» змагались 60 учасників, які подали 851 фотографію 184 млинів, у новій спецномінації «Відео» 6 учасників подали на конкурс 32 роботи.

До ТОП-10 фотографій конкурсу, за оцінками журі, увійшли світлини пам’яток культури, розташованих у Чернігівській, Чернівецькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській областях, АР Крим та місті Києві. Ці фотографії представлять Україну на міжнародному етапі конкурсу.

На другому місці є світлина фрагменту внутрішнього оздоблення Семінарської (Трьох-Святительської) церкви, розташованої у Чернівцях, яке зробив Вадим Постернак. Фото дивовижних розписів церкви є також найкращим знімком Чернівецької області. І ще одне фото із Семінарської церкви замикає десятку переможців цьогорічного конкурсу — зображення стелі. Світлину зробив Сергій Венцеславський.

У списку пам’яток Чернівецької області майже 1300 об’єктів, за вісім років конкурсу завантажено 858 фото (66%) пам’яток. 2019 року конкурсанти у Вікісховище завантажили 761 знімок 265 пам’яток. У 2019 фото пам’яток Чернівецької області подали на конкурс 24 автори, а за вісім років — 217 учасників та учасниць.

Фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» визнаний Книгою рекордів Гіннеса найбільшим фотоконкурсом у світі. Мета проєкту — зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Українська частина цього року проводилася увосьме.

Десять світлин-переможців цьогорічного конкурсу можна подивитися та завантажити за посиланням:https://w.wiki/Dwh

Детальніше про конкурс можна дізнатися на сайті: wlm.org.ua

З пропозиціями щодо співпраці та питаннями звертатися до організаційного комітету конкурсу: wlm@wikimedia.org.ua                                          

Про це повідомляє пресслужба ГО «Вікімедіа Україна»

 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews