На Буковині продовжать реформування медичної галузі

27.12.2019 07:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Про це 26 грудня під час зустрічі з керівниками закладів первинної медичної допомоги краю поінформувала в. о. заступника голови обласної державної адміністрації Наталія Гусак.

«Насамперед, хочу відзначити, що наразі усі заклади з надання первинної медичної допомоги в області вчасно подали заявки на підписання договорів з НСЗУ на 2020 рік. Надалі ваші комунальні некомерційні підприємства вже плавно входять в роботу. Це дозволяє констатувати, що реформування первинної ланки надання медичної допомоги в області здійснене ефективно. Вдячна вам за інтенсивну наполегливу роботу. Водночас, маємо ще чимало невідпрацьованих питань, тож не залишатимемо медиків, які працюють на «первинці» без уваги та всебічної підтримки. Попри те, що первинна ланка вже пройшла трансформацію, багато роботи ще буде проводитись, щоб зробити кінцеву медичну послугу, яку отримує пацієнт, якомога якіснішою та доступнішою», - підкреслила в ході зустрічі Наталія Гусак.

Також Наталія Гусак повідомила про пріоритетні напрямки діяльності Чернівецької ОДА в частині охорони здоров’я та спільні завдання влади й медиків. З-поміж них найбільш важливими визначені такі, як формування прозорості використання коштів, подолання корупції, налагодження комунікації та взаємодії із керівниками закладів охорони здоров’я та зміни принципів роботи з ними, а також продовження реформування медичної галузі.

У рамках зустрічі керівники закладів ПМД також обмінялись досвідом. Зокрема, керівник КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Садгора» Наталія Калмикова розповіла про досягнуті результати та етапи трансформації очолюваного закладу завдяки грантовій програмі «Розбудова комунальних закладів ПМД як центрів передового досвіду». Зокрема, спікер зосередила свою увагу на: складанні стратегічного та операційного планування, менеджменті діяльності, маркетингу та ефективної зовнішньої та внутрішньої комунікації, втіленні пацієнтоорієнтованої моделі надання медичної допомоги, використанні доказової медицини, управлінні якістю і розвитку сервісу. 

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews