У Будинку з левами говорили про екологічні проблеми Буковини

27.12.2019 09:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

26 грудня у Будинку з левами відбулась розширена нарада щодо виконання регіональної програми руслорегулюючих робіт та нагальних екологічних проблем.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук на зустрічі наголосив, що такий широкий майданчик для дискусії на часі та є необхідним для налагодження конструктивного діалогу всіх зацікавлених осіб та вироблення алгоритму дій для покращення ситуації в галузі.

У заході взяли участь представники профільних структурних підрозділів ОДА, обласних служб, районних державних адміністрацій, громадських організацій, голови ОТГ, експерти-екологи.

У свою чергу, начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет Андрій Кавуля, розповідаючи про регіональну програму, зазначив, що її мета полягає в упорядкуванні проведення робіт з розчистки та регулювання річищ річок області та забезпеченні захисту громадян, населених пунктів, сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод, включаючи поліпшення екологічного стану водних об’єктів, а також підтриманні стабільності річкового річища, спроможності річки до самоочищення, недопущенні негативного впливу на складові довкілля та екосистему в цілому.

Так, протягом 2016-2019 років БУВР Пруту та Сірету було уклало 53 договори на проведення руслорегулюючих робіт, з них наразі діючими є 18 договорів.

За період дії регіональної програми робіт з розчистки річищ річок Чернівецької області на 2015-2019 роки коштом 30% зобов’язань суб’єктів господарювання уклали угод на виконання природоохоронних заходів на загальну суму 7,6 млн грн.
Виконані 30% зобов’язань на суму близько 4,5 млн грн, зокрема:

Крім цього, на виконання заходів програми залучені кошти місцевих бюджетів у сумі 1 млн грн.
Також у рамках 30% зобов’язань виділили 390 тис. грн на утримання та експлуатацію гідропостів і 1 млн гривень на утримання механізованого аварійного загону.

Під час наради представники громадських організацій мали можливість висловитися щодо власного моніторингу дії програми.

Також на нараді йшлося про контроль за виконанням природоохоронних заходів та гідрологічну ситуацію на річках області.

За матеріалами ЧОДА
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews