Сергій Осачук проінспектував довгобуди у трьох районах Чернівецької області

04.01.2020 20:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Нові сучасні школи незабаром з’являться у селах Горішні Шерівці, що на Заставнівщині, та Рідківці на Новоселиччині.

Будівництво цих об’єктів у перші дні нового року проінспектував голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук та його заступники – Наталя Гусак і Богдан Ковалюк. Вони також оглянули зведення акушерського корпусу у Хотині.

Споруди є довгобудами, тож Сергій Осачук наголосив на необхідності виявлення проблемних питань, у вирішенні яких може сприяти ОДА. Він також вказав на необхідність залучення фінансування із державного бюджету для завершення робіт.

Так, у Горішніх Шерівцях до школи добудовують навчальний корпус, їдальню та спортзал. Оновлений навчальний заклад зможе прийняти понад 500 дітей. У школі, що у Рідківцях, залишилося виконати ще внутрішні роботи.
Близько 33 мільйонів гривень необхідно, аби завершити будівництво акушерського корпусу у Хотині.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації ознайомився із ситуацію, яка склалася довкола будівлі.

– Акушерський корпус є стратегічним об'єктом. Зроблено чимало, тому необхідно докласти значних зусиль, залучити до співфінансування бюджети різних рівнів, а також представників бізнесу, аби завершити роботи, – зазначив Сергій Осачук.
Як відомо, зведення акушерського корпусу стартувало ще 1984 року. Проте із 2008 і аж до 2015 року роботи на об’єкті не проводили, приміщення стояло пусткою.

Відновити будівництво вдалося 2015 року за субвенції з державного бюджету. Тоді було виділено та освоєно 3 мільйони 536 тисяч гривень, 2017 року – 6 мільйонів 393 тисячі. 2018 року на проєкт «Будівництво пологового відділення (акушерського корпусу)» у Хотині витратили 14 мільйонів 263 тисячі гривень, 12 мільйонів 837 тисяч із яких профінансував державний фонд регіонального розвитку.

З районного бюджету на проведення робіт також було виділено 1 мільйон 426 тисяч гривень.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews