Гроші на вітер: 10 тисяч транспортних карток, що надрукували для ЧТУ, викинуть на смітник

05.01.2020 14:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Також заберуть 120 мобільних валідаторів.

Зміняться транспортні картки для стаціонарних валідаторів в чернівецьких тролейбусах. Їх кілька місяців тому надрукували майже десять тисяч для різних категорій — загальний, студентський, учнівський та пільговий.

Планували їх продавати чернівчанам, які могли би їх поповнювати і розраховуватися у валідаторах. Але впродовж пів року запустити транспортні картки так і не вдалося. І тепер вже не вдасться, бо вони для нової програми не придатні. Передруковуватимуть нові. Про це molbuk.ua розповіли у Муніципальному інфоцентрі.

“У нас вже є перші пробні транспортні картки. Ми їх тестуємо. Якщо все буду добре, будемо запускати далі. Вже не буде кілька видів карток. Нова картка буде одного виду, тобто і загальна, і студентська, і учнівська. Для якої категорії вона підходить, можна буде вказати при поповненні рахунку. Ми спрощуємо систему, щоби не було так багато карток, як зараз. Будуть користуватися лише однією карткою”, – розповів Іван Паращук.

Окрім того у Чернівецького тролейбусного управління заберуть мобільні валідатори, якими тут користуються майже дев’ять місяців.

Наразі мобільні та стаціонарні валідатори працюють у різних програмах. Мобільні валідатори отримали безкоштовно за меморандумом від “Візи”. Але тендер на закупівлю стаціонарних валідаторів виграла інша фірма. Тому вийшло, що стаціонарні валідатори працюють в одній системі, а мобільні валідатори — в іншій”, – пояснює Іван Паращук.

У Муніципальному інфоцентрі зазначають, що співпрацюватимуть з іншим програмним забезпеченням.

Мобільні валідатори “Віза” дала у користування на певний час. Зараз вони подзвонили і повідомили, якщо ми не будемо їх використовувати, маємо повернути всі 120 штук. Тепер будемо співпрацювати з “Мастеркард” і вони пообіцяли теж безкоштовно надати мобільні валідатори, які будуть працювати за їхньою системою. Сподіваємося, що вони будуть за місяць”, – каже Іван Паращук.

Джерело: "Чернівці Таймс"

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews