Рекетири вимагали від підприємця з Буковини 70 тисяч доларів

05.01.2020 15:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці затримали двох чоловіків, які вимагали кошти у місцевого підприємця.
 
За інформацією відділу комунікації поліції Чернівецької області, впродовж 2019 року 55-річний житель одного з районів Чернівецької області неодноразово вимагав у 35-річного місцевого підприємця 70 тисяч доларів США неіснуючого боргу. Коли бізнесмен відмовився передавати кошти, зловмисник заручився підтримкою групи раніше судимих чоловіків.

null

Встановлено, що після чергової відмови сплати неіснуючого боргу, правопорушники здійснили підпал автомобіля своєї жертви та погрозами вимагали передати їм вказану суму коштів.

null



 
У п’ятницю, 3-го січня, підприємець передав вимагачам частину суми – 5 тисяч доларів США. Одразу після передачі коштів правоохоронці затримали замовника та одного з виконавців злочину.
 
Під час затримання та проведення обшуків у помешканнях зловмисників, правоохоронці вилучили вогнепальну та холодну зброю, боєприпаси, а також інші докази їхньої причетності до злочинної діяльності.

null

 

null


Затриманих поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вони обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Наразі поліцейські встановлюють всі обставини злочину та інших осіб, причетних до його скоєння.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews