Буковинцям до уваги: 15 січня розпочнеться реєстрація на сертифікацію вчителів початкових класів

12.01.2020 17:27   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У середу, 15 січня, розпочнеться реєстрація на цьогорічну сертифікацію вчителів початкових класів. Подати документи можна буде до 31 січня.

Як і минулого року, в пілотній сертифікації-2020 можуть взяти участь лише вчителі початкових класів. 

Цьогоріч сертифікацію зможуть пройти удвічі більше вчителів, ніж минулого року – до 2000 педагогів. Щоб охопити всі регіони України, МОН визначило максимальний обсяг заяв, які можуть подати вчителі від кожної з областей. Обсяг визначено на пропорційних засадах – залежно від кількості початкових класів у області. Від Чернівецької області для проходження сертифікації у 2020 році зможе зареєструватися 51 вчитель.

Сертифікація-2020 відбуватимуться за новим порядком. Першим етапом буде незалежне тестування – «ЗНО для вчителів». Наступним – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності. Останнім етапом стане вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Одним із важливих цьогорічних відмінностей у порівнянні з пілотною сертифікацією 2019 року стане відсіювання учасників після кожного з етапів: до кожного наступного переходитимуть ті учасники, які вдало пройшли попередній. Також як і раніше, педагог може добровільно відмовитись від сертифікації на будь-якому її етапі.

Зареєструватись на сертифікацію можуть вчителі, які мають педагогічний стаж не менше 2-х років та на момент реєстрації працюють за місцем роботи та на посаді, які вказують під час реєстрації.

Нагадуємо, що перша пілотна сертифікація вчителів початкової школи відбулась впродовж 2019 року – для її проходження зареєструвались 857 вчителів з усієї України. Від Чернівецької області успішно пройшли сертифікацію  21 педагог.

Докладніше: https://mon.gov.ua/ua/news/reyestraciya-na-sertifikaciyu-vchiteliv-2020-roku-startuye-15-sichnya

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews