У Чернівецькій області утворено Госпітальну раду

16.01.2020 08:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Згідно Розпорядження голови Чернівецької обласної державної адміністрації Сергія Осачука від 15.01.2020 року №37-р, утворено Госпітальну раду Чернівецького госпітального округу та затверджено її склад.

Створення госпітальних рад регламентоване Постановою Кабінету Міністрів України від 27.11.2019 р. №1074 «Деякі питання створення госпітальних округів». У даному правовому акті зазначено, що Госпітальна рада є консультативно-дорадчим органом при облдержадміністрації для розроблення пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я та організації надання медичної допомоги в госпітальному окрузі.

До завдань госпітальної ради належать розроблення пропозицій та рекомендацій щодо:
- плану розвитку госпітального округу;
- реорганізації і перепрофілювання закладів охорони здоров’я, що забезпечують надання вторинної (спеціалізованої) та госпітального етапу екстреної медичної допомоги в межах госпітального округу;
- переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальному окрузі;
- інших питань, які належать до компетенції учасників госпітального округу щодо забезпечення надання в ньому медичної допомоги.

Розпорядженням голови Чернівецької ОДА визначено, що до складу Госпітальної ради Чернівецького госпітального округу входять 27 учасників, серед яких – керівники органів місцевого самоврядування, представники громадських організацій, керівники приватних медичних установ та закладів охорони здоров’я різних рівнів надання медичної допомоги, фахівці структурних підрозділів Чернівецької ОДА та ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет».
Головою Госпітальної ради Чернівецького госпітального округу визначено в. о. заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Наталію Гусак.

Передбачається, що перше засідання Госпітальної ради повинно відбутись протягом двох тижнів з моменту її формування.
Склад Госпітальної ради Чернівецького госпітального округу

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews