На Буковині зупинили мільйонну контрабанду брендових речей з Англії

21.01.2020 08:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

популярне


20 січня на пункті пропуску "Порубне" було затримано брендовий одяг на 64,2 мільйони гривень.
 
Про це повідомив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов на своїй сторінці у Фейсбук.
 
Цього разу типова, підміна товару, але вражає вартість речей - дорожчої окремо взятої фури я ще не зустрічав. Згідно з поданими документами, через пункт пропуску «Порубне» везли 8 тон недорогого одягу і взуття на $69.6 тис. Бувають куртки по 250 грн в закупівельній ціні? Бувають, звісно. От тільки маршрут дивний - продавець із Туреччини, а везуть із польського складу через Чернівці на Київ? А коли машину оглянули, митник побачили суцільні елітні бренди - Brioni, Loro Piana, Burberry, Kiton, Philipp Plein тощо. Якщо ви знайдете десь плащ Burberry за 250 грн - дайте знати.

 
За інформацією спецслужби, організували оборудку чернівецькі та київські комерсанти. За документами вони ввозили в Україну вантажі за номенклатурою «текстильний одяг, взуття» турецького продавця зі складів, розташованих у Польщі. Митне оформлення відбувалося у режимі «імпорт» у зоні діяльності Київської митниці ДФС України.
 
Правоохоронці зупинили фуру з товарами на митному посту «Вадул-Сірет» Буковинської митниці. Офіційно авто перевозило товари на суму майже 70 тисяч доларів США. Ініційована СБУ поглиблена перевірка вантажу зафіксувала, що під виглядом дешевої продукції зловмисники намагалися ввезти в Україну елітний одяг та аксесуари відомих світових брендових компаній.
null
Фото ДПСУ
 
За попередніми оцінками реальна вартість продукції становить понад 2,5 мільйони американських доларів. Наразі складено відповідний протокол, вантаж вилучено до прийняття рішення судом. Перевіряється можлива причетність до корупційного механізму представників контролюючих органів.
null
Фото ДПСУ

null
Фото ДПСУ
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews