Управління освіти Чернівецької міськради закупило неякісне масло для школярів

23.01.2020 17:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Начальник Управління освіти Сергій Мартинюк, не дивлячись на явні недоліки продукту, підписав договір на 3 мільйони з виробником фальсифікованого масла.

Держпродспоживслужба провела дослідження якості вершкового масла і виявила, що деякі виробники значно порушують норми. Виявилось, що один з виробників, продукція якого, згідно з експертизою, наполовину складається з замінників, уклав контракт з управлінням освіти Чернівецької міської ради. До кінця 2020 року постачатиме вершкове масло в усі чернівецькі садочки, - повідомляє ТСН 

Компанія «Івано-Франківський міськмолокозавод» виграла тендер і міське управління освіти уклало з нею договір. Згідно умов договору виробник постачатиме вершкове масло в усі 54 дитячі садочки Чернівців. За це від управління освіти компанія отримає понад три мільйони гривень. Масло мало містити згідно договору від 72% тваринного жиру, але натомість експертиза вияивла, що в продукті понад 50% нетваринних жирів.

З’ясувалось, що це не перший договір цього виробника з чернівецькими освітянами. Більше того його вже ловили на порушеннях, але управління освіти Чернівецької міськради всеодно уклало угоду з цим молокозаводом.

Очільник управління освіти Сергій Мартинюк в коментарі ТСН зазначає, що в кінці 2019 року брали проби масла цього виробника і продукція не зовсім відповідала тим параметрам, які були зафіксовані в документації. Не зважаючи на це з ним чомусь таки уклали договір.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews