Нова диспетчерська екстреної медичної допомоги запрацювала на Буковині

24.01.2020 21:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


У Чернівецькому обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф урочисто запустили роботу єдиної центральної диспетчерської служби «103».

Торік вдалося віднайти кошти для реконструкції приміщення, де розташовується диспетчерська, а також придбати необхідне комп’ютерне та серверне обладнання. На це було виділено 10,5 мільйона гривень. 75% цих коштів надійшло з державного бюджету, а 25% асигнувань скерували з обласного кошторису на умовах співфінансування даного проєкту.

Відтепер усі дзвінки, які здійснюватимуться на номер «103», надходитимуть у цю єдину диспетчерську, де їх диференціюють на профільні і непрофільні.

Через GPS диспетчер бачить місцезнаходження усіх автомобілів служби, які працюють на зміні, й скеровує на виклик ту бригаду, яка перебуває ближче до пацієнта. Це суттєво пришвидшує доїзд автомобіля на виклик і, як показує практика в інших регіонах країни, дозволяє більш раціонально використовувати ресурси служби.

У новій диспетчерській передбачено одночасну роботу 15 осіб, де 13 – це безпосередньо диспетчери, один оперативний черговий та один лікар-консультант.

Наразі підключення до функціоналу диспетчерської здійснено тільки у Чернівцях. Райони до нової системи приєднуватимуть поетапно протягом найближчого часу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews