Мер Чернівців Олексій Каспрук отримав грошову компенсацію у розмірі чверть мільйона

27.01.2020 07:12   Джерело: pravda.com.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Мер Чернівців Олексій Каспрук отримав грошову компенсацію у розмірі 264 839 грн. за період відставки з 26 липня 2018 року по 23 квітня 2019 року, яку суд визнав незаконною.

Е-декларація Каспрука, оприлюднена на сайті НАЗК, пише https://www.pravda.com.ua

У декларації Каспрук вказав, що отримав компенсацію середнього заробітку за рішенням суду та повідомив про отриману зарплату від виконавчого комітету Чернівецької міськради в розмірі 39 500 грн.

Також Каспрук повідомив про отримання компенсації за рішенням суду на своїй прес-конференції 22 січня.

"До речі, отримав компенсацію за рішенням суду за 9 місяців вимушеного прогулу. На жаль, більша частина суми була витрачена на судові витрати. Тепер будуть ще судові витрати – тому що треба буде їхати в Київ на засідання Касаційного суду". 

Нагадаємо, на сесії 26 липня 2018 року Чернівецька міська рада проголосувала за дострокову відставку мера Олексія Каспрука. 

У квітні 2019 року Чернівецький окружний адмінсуд визнав незаконною відставку Каспрука, після чого посадовець був відновлений на посаді.

Каспрук подав апеляційну заяву не це рішення, оскільки не погодився із твердженням в судовому рішенні про те, що секретар Чернівецької міської ради Василь Продан не мав конфлікту інтересів під час голосування за відставку Каспрука.

Також апеляційну скаргу подав Продан, в якій просив скасувати рішення Чернівецького окружного адмінсуду про відновлення Каспрука на посаді мера.

У листопаді 2019 року Сьомий адміністративний апеляційний суд м.Вінниця залишив без змін рішення суду першої інстанції.

За матеріалами https://www.pravda.com.ua

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pravda.com.ua