Мешканці багатоповерхівок у Чернівцях потерпають від смороду через мертвих голубів

27.01.2020 08:12   Джерело: molbuk.ua/
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Десятки голубів злітаються на дахи багатоповерхівок і сідають на отвори вентиляційних шахт. Часто падають туди, не можуть вибратися і гинуть.

Пише https://molbuk.ua/

Через це мешканці багатоповерхівок потерпають від смороду і просять управителів будинків закрити отвори сіткою.

«Порадьте, що робити, – пише у соцмережах Тетяна Чорней. – Ми проживаємо у будинку № 223-А на вулиці Руській. Увесь дах – у голубах, вигнати їх неможливо. Вони постійно падають у вентиляційні шахти. Ми позатикали вже всі решітки, сморід нереальний, завелися всякі комахи – жуки, мухи. У нас є діти, які дихають цим всім. Смердить навіть у під’їзді будинку, а влітку – це жах. Неодноразово зверталися до нашого ЖРЕПу. Перед підвищенням тарифів на квартплату нам обіцяли вирішити цю проблему, але результату – нуль. Ці отвори треба загородити сіткою».

Така ж ситуація і в багатоповерхівці № 271 на вулиці Руській. "Проживаємо на першому поверсі. У шахту кухонної витяжки постійно падають мертві голуби, інколи чути, як вони помирають там у муках, – скаржиться Наталія Боброва. – Дуже сильний сморід, із витяжки вилазять мухи розміром із жука".

"Така біда і в нашому будинку № 285-В на Гравітоні, – твердить Наталя Камська. – Все у голубиних фекаліях, вікна мию щотижня. Гадаю, цим повинні зайнятися працівники ЖРЕПу, якщо вже підвищили квартплату".

На сморід через падіння голубів у вентиляційну шахту скаржаться також мешканці будинку № 287-Б. 

"Це щось страшне: птахи б’ються об стіни, пищать, поки не помруть", – пише у соцмережах Світлана.

"Така сама ситуація була в районі вулиці Ентузіастів та бульварі Героїв Крут. Мешканці деяких будинків зібрали кошти і позакривали всі отвори сітками, – пише Анжела Петрова. – Але є любителі голубів, які зривають ці сітки. Отож птахи знову злітаються і падають у вентиляційні отвори". 

У багатоповерхових будинках за технічний стан димових і вентиляційних каналів відповідає балансоутримувач, який повинен періодично їх перевіряти та ремонтувати. У випадку з голубами мешканцям необхідно написати колективне звернення до комунальної установи або управителів будинків і попросити, щоби вони закрили отвори сіткою. 

Останнім часом найбільше на цю проблему скаржаться мешканці мікрорайону Гравітон, який обслуговує підприємство "Житлосервіс". Директор Тарас Меленчук пообіцяв відреагувати на заявки і виконати всі роботи, щоби захистити вентиляційні шахти від птахів, зробити фото та надіслати їх мешканцям у месенджер.

"Ми неодноразово виганяли голубів із дахів багатоповерхівок і закривали сіткою всі отвори, куди могли би залетіти птахи, – запевнив пан Тарас. – Але через деякий час сітку зривали і голуби знову залітали. Якщо піднятися на технічний поверх, то можна побачити, що сітки, які ми монтували, лежать біля вентиляційних вікон. І такі роботи проводилися неодноразово. Тому прошу мешканців не зривати сітку, тоді й голубів не буде".

За матеріалами https://molbuk.ua/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua/