Чи оголосять карантин у Чернівецьких школах?

03.02.2020 10:25   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У деяких школах міста відсутній кожен третій учень.

У ряді шкіл Чернівців протягом минулого тижня було подолано поріг захворюваності на ГРВІ. За нашими даними, в одній із чернівецьких гімназій станом на 31 січня на уроках були відсутні 32% учнів.
 
Однак в управлінні освіти Чернівецької міської ради не поспішають вводити карантин. Хоча в кількох районах Буковини відповідний режим уже запроваджено - зокрема, в Герцаївському, Хотинському та Новоселицькому районах.
 
За словами головного санітарного лікаря області Наталії Гопко, підставою для закриття освітніх закладів може бути відсутність на заняттях 20% і більше учнів.
 
У відомстві Сергія Мартинюка неформально заперечують. Критики карантину посилаються на флешмоб школярів у мережі "Instagram", вважаючи масову неявку учнів недостатньою підставою для закриття шкіл у місті.
 
В сусідніх регіонах дотримуються іншої думки: протягом січня були закриті школи в Івано-Франківській, Закарпатській, Рівненській та Волинській областях. 30 і 31 січня карантин оголошено в усіх школах Ужгорода, Хмельницького та Вінниці.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews