На Буковині розробляють регіональний план управління відходами

05.02.2020 21:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Регіональний план управління відходами обговорив під час наради із фахівцями житлово-комунального господарства заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Бойко.

Цей документ визначатиме конкретні потреби області щодо створення нової інфраструктури з переробки, утилізації та видалення сміття.

Як відомо, Кабінет Міністрів схвалив Національний план управління відходами до 2030 року. У ньому висвітлено завдання і практичні заходи, які дозволять Україні вже до 2030 року перейти на нову модель поводження з відходами за зразком країн Європейського Союзу.

Тож нині в об’єднаних територіальних громадах Буковини важливо почати сортувати сміття, а також знайти підприємців, які його перероблятимуть.

Крім того, обласна державна адміністрація ініціює створення карти сміттєзвалищ, як санкціонованих, так і стихійних. Її буде розміщено на сайті ОДА. Буковинці зможуть повідомляти про місця скупчення сміття на узбіччях доріг та берегах річок.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews