Буковина лідирує серед нейбезпечніших регіонів України, - поліція

08.02.2020 14:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

«Такого результату ми досягли завдяки взаємодії правоохоронців, судів, органів прокуратури, представників влади, журналістів і громадськості», – наголосив Анатолій Дмитрієв.

 

Упродовж минулого року діяльність поліції Буковини була сконцентрована на виконанні основних пріоритетів, визначених Міністром внутрішніх справ та Головою Нацполіції. Зокрема – на посиленні протидії тяжким та особливо тяжким злочинам шляхом підвищення ефективності їх розкриття та розслідування. 

Так, начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв зазначив, що у порівнянні з 2018 роком на території Буковини на 25% зменшилась кількість вбивств. З 12 таких злочинів нерозкритим залишився лише один, скоєний наприкінці минулого року. Досудове розслідування наразі триває. 

Протягом минулого року поліцейські області ефективно спрацювали у розкритті незаконних заволодінь майном. Зокрема розкрили 52% крадіжок, скоєних з помешкань громадян. Для порівняння: в Україні цей показник становить 37%. 

Правоохоронці Буковини активно працювали і за напрямом протидії організованій злочинності. Так, протягом 2019 року припинили діяльність 10 організованих злочинних груп. Поліцейські задокументували та довели їх причетність до 98 злочинів.

Здійснюючи боротьбу з гральним бізнесом, припинено діяльність 176 закладів електронних лотерей. Співробітники поліції й надалі відпрацьовують населені пункти області для виявлення та припинення незаконної діяльності у вказаній сфері.

Поліція Буковини також активно продовжує боротися з незаконним видобутком піщано-гравійної суміші. Правоохоронці систематично проводять рейди, за результатами яких протягом минулого року відкрили півсотні кримінальних проваджень, 8 з яких вже направлено до суду.

Одним із важливих напрямів роботи поліції була і залишається тісна співпраця з місцевими громадами. Так, у минулому році на Буковині активно працювали над відкриттям поліцейських станцій. Наразі в області функціонує 21 поліцейська станція, а в селищі Лужани діє перший в області Центр безпеки.

Оснащеність Чернівецької області системами відеонагляду є однією з кращих в Україні. На території Буковини встановлено понад 700 камер відеоспостереження. 280 з них виведені до Ситуаційного центру ГУНП. Це дає можливість цілодобово відслідковувати оперативну обстановку в області та вчасно реагувати на правопорушення.

Окрім цього, саме за допомогою відеоаналітики розкрито майже 30% злочинів.
Начальник ГУНП в Чернівецькій області Анатолій Дмитрієв додав, що для буковинських правоохоронців пріоритетними завданнями і надалі залишатимуться протидія організованій злочинності, торгівлі людьми, наркозлочинності, боротьба з контрабандою та безпека дорожнього руху.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews