Власники ID-карток можуть оформити КЕП в усіх підрозділах міграційної служби Буковини

12.02.2020 19:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В усіх територіальних підрозділах міграційної служби Чернівецької області власникам паспорта громадянина України у вигляді ID-картки надається послуга з внесення КЕП (кваліфікованого електронного підпису) на безконтактний електронний носій.

Послуга є безкоштовною та доступна для громадян України, які досягли 18-річного віку.

Термін дії сертифікатів ключів КЕП становить 2 роки. Оформити КЕП можна одразу після отримання ID-картки в територіальному підрозділі. Якщо ви вже є власником паспорту громадянина України у вигляді ID-картки, то отримати КЕП можна в будь-якому територіальному підрозділі міграційної служби на території України.

Для отримання послуги необхідно надати ID-картку та ПІН і ПАК – коди для внесення кваліфікованого електронного підпису на безконтактний електронний носій. Громадяни України, які оформили КЕП, зможуть не виходячи з дому використовувати електронні сервіси державних органів, отримувати адміністративні та банківські послуги, відкривати та вести бізнес.

Переліки територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області можна знайти тут: https://dmsu.gov.ua/chernivtsi/pidrozdily.html  

За матеріалами: http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews