За легалізацію зайнятості борються чернівецькі фахівці

02.03.2020 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

популярне


Про легалізацію зайнятості населення та детінізації заробітної плати говорили під час наради заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексій Бойко, директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов’ю Кожолянко та начальник управління Держпраці у Чернівецькій області Іван Луцак.

Любов Кожолянко поінформувала, що у січні та лютому цього року фахівці служби зайнятості спільно з інспекторами Держпраці провели низку інформаційних заходів із роботодавцями у сфері торгівлі, тимчасового розміщення  та організації харчування. Їх  поінформували їх про необхідність дотримання вимог чинного законодавства.

Упродовж березня і квітня такі заходи відбудуться для суб’єктів господарювання  сфери будівництва, у червні-серпні – для сільського господарства, у жовтні-листопаді – для транспорту та кур’єрської доставки.

За словами Івана Луцака, інформаційними заходами в регіоні було охоплено понад 5500 роботодавців, які працюють у сфері торгівлі, організації харчування та тимчасового розміщування.

Інспектори Держпраці повідомили роботодавцям та працівникам про ризики використання неоформлених трудових відносин.

Олексій Бойко доручив провести роз’яснення на підприємствах будівельної галузі, які будуть залучені в області до програми «Велике будівництво». У її рамках відбудеться масштабне зведення та капітальний ремонт шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг. Також провести  інформаційну роботу на сільськогосподарських підприємствах, оскільки вже йде набір працівників для виконання сільськогосподарських робіт.

Під час наради узгоджено графік проведення спільних відвідувань роботодавців у Чернівецькій області.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews