Із підозрою на коронавірус госпіталізовано п'ятеро буковинців

05.03.2020 20:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькій області офіційно підтверджений лише 1 випадок інфікування коронавірусом.

Чоловік перебуває у інфекційному відділенні обласної клінічної лікарні. Він почувається добре, кашель полегшується, має добрий сон та апетит.

Його дружина ізольована, за нею наглядають медики. Жінка не має жодних ознак захворювання.

Із підозрою на коронавірус в області наразі госпіталізовано 5 осіб. Вони мають ознаки інфекційного захворювання та повернулися з країн, де вже зафіксовано випадки COVID-19. Це, зокрема, Італія, Іспанія та Англія. Двох із них госпіталізували каретами швидкої медичної допомоги, троє звернулися до лікарів самі. Стан пацієнтів порушений, але стабільний. Усі вони мають підвищену температуру та кашель. У однієї хворої діагностовано пневмонію.

Осіб, що контактували із чернівчанином, у якого діагностували коронавірус, зараз є 6. Окрім його дружини, це четверо прикордонників та митник. Вони здорові, але перебувають під наглядом лікарів.

У Чернівецькій області поки немає швидких тестів на виявлення коронавірусу. Такі тестові системи ще не зареєстровані та не сертифіковані МОЗ України. Щойно відбудуться усі необхідні процедури, область отримає тести на виявлення COVID-19.

Наразі аналізи пацієнтів із підозрою на коронавірус відправлені до Києва – у лабораторію Центру громадського здоров'я України.

За матеріалами ЧОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews