За плітки про коронавірус чернівчанку оштрафували

06.03.2020 20:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Спілкуючись із журналістами, жінка поширила хибну інформацію про COVID-19 – захворювання, викликане новим коронавірусом.

За такі дії чинним законодавством передбачена адміністративна відповідальність. Поліція нагадує громадянам про неприпустимість проявів цькування та дискримінації. Будьте толерантними та поважайте права інших людей.

59-річна чернівчанка брала активну участь у зібранні мешканців одного з багатоквартирних будинків у Чернівцях. Не володіючи достовірними фактами про вказане захворювання, жінка поширила неправдиві дані через засоби масової інформації. Такі дії могли призвести до соціальної напруги, порушення громадського порядку та інших негативних наслідків.

Співробітники Чернівецького відділу поліції склали відносно жінки адміністративний протокол за ознаками статті 173-1 (Поширювання неправдивих чуток) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews